Afscheidsfotografie

Extra herinneringen

Rouwen is en blijft een emotioneel proces dat tijd en energie kost. Hoe pijnlijk en verdrietig het ook is, rouw hoort bij het leven. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Er zijn geen regels. Voor de één is het wat moeilijker dan voor de ander om er weer bovenop te komen. Een afscheidsreportage kan hier bij helpen.

Tijdens het afscheid zijn emoties zo intens dat mooie, dierbare momenten vaak onbewust aan je voorbij gaan. Troostvolle herinneringen na een uitvaart worden dan ook vaak gemist doordat een uitvaart in een roes wordt beleefd. Momenten van verbinding en connectie, van liefde, warmte en steun gaan soms zomaar langs je heen en logisch ook. Er gebeurd zoveel. Een afscheidsreportage kan hierin zoveel betekenen!

Die knuffel van een beste vriendin, die ene liefdevolle blik van een familielid, die hand even op je schouder, allemaal intieme momenten die ik als fotograaf vastleg. Dit als dierbare en extra herinneringen om later nog eens terug te kunnen kijken.

Nabestaanden die er voor gekozen hebben om het afscheid te laten vastleggen door mij als fotograaf zijn hier altijd ontzettend positief over. Daar waar vooraf toch soms wel enige twijfel is. Families weten vooraf niet zeker of ze er wel behoefte aan hebben. Niet iedereen is zich er immers van bewust wat een afscheidsreportage inhoudt en tevens moet er in een korte tijd zoveel geregeld worden dat de reportage in de vergetelheid raakt. Daarnaast is één van de grootste bezwaren van nabestanden dat ze het niet zo fijn vinden om op hun meest kwetsbare moment gefotografeerd te worden. Uit piëteit met de nabestaanden leg ik herinneringen dan ook vast op een respectvolle en integere manier. Dit houdt onder meer in dat ik nooit storend aanwezig ben en anticipeer op datgene wat er staat te gebeuren.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is de fotografie niet alleen waardevol voor bijvoorbeeld kinderen die jong een dierbare verliezen. Ook  jongeren, volwassenen en zelfs ouderen geven aan dat de mooie, vaak warme en intieme beelden hen helpen om na een verlies het leven weer op te pakken. De afscheidsreportage zorgt voor iets blijvends: het houdt herinneringen levend en voorkomt dat de herinneringen vervagen.

Voor een goede indruk verwijs ik je graag door naar mijn portfolio.

De afscheidsreportage zorgt voor iets blijvends: het houdt herinneringen levend en voorkomt dat de herinneringen vervagen.

contact

Vragen of wat dan ook? neem gerust contact met mij op. Je kunt me bellen, whatsappen of mailen. Of vul hieronder het contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.